Žalostna zgodba na Rakovcu dobila svoj srečni konec! 17-letnemu slepemu koker španijelu Matu je umrl lastnik in ostal je sam! Novi dom so mu ponudili sosedje iz iste stavbe

Dragi sosedje, so dejali iz Društva Najboljši prijatelj, so storili čudovito gesto za svojega malega štirinožnega soseda.

Žalostna zgodba s srečnim koncem prihaja iz karlovškega mestnega predela Rakovac.

Mat je 17-letni koker španijel, ki ga je doletela smrt lastnika, zato je ostal sam. Pes – dedek je skoraj popolnoma slep in nihče od sorodnikov pokojnega lastnika ga ni hotel vzeti k sebi. Vendar se je tu vključila karlovška Društvo Najboljši prijatelj, ki je začela iskati nov dom zanj. Žalostno zgodbo so objavili na svoji Facebook strani in zapisali, da “ta pes, kot vsako živo bitje, zasluži mirno in dostojanstveno življenje do konca, kar pomeni čim dlje od takšnih ljudi”.

May be an image of dog

Mat je prijazen pes, ne potrebuje veliko, samo da lahko v miru preživi svojo starost. Redno je cepljen, strižen in zaščiten pred zunanjimi in notranjimi zajedavci. Slabše vidi, sicer pa je glede na svoja leta v dobrem zdravstvenem in fizičnem stanju. Prosimo vas, pomagajte nam, da Matu čim prej najdemo miren dom poln ljubezni za preostanek njegovega življenja, so zapisali v društvu.

Kmalu je prišla dobra novica. Mat je našel nov dom pri prvih sosedih pokojnega lastnika, tako da je ostal v svoji soseski in v svoji stavbi. Dragi sosedje, so povedali iz društva, so storili čudovito gesto za svojega malega štirinožnega soseda. Mat se je vsem tudi “zahvalil”, kar lahko vidite v novejši objavi društva.

Povzeto po:

Oznake:
0 število delitev

Dodaj odgovor