Restavracija hotela Zlatarski zlatnik na planini Zlatar v Srbiji zaračunava 500 dinarjev, oziroma 4,27 evra, za bivanje hišnega ljubljenčka za mizo. Fotografija računa iz restavracije je bila objavljena na družbenih omrežjih, kar je sprožilo razpravo.

Žal se je pod objavo računa znašlo ogromno neljubiteljev živali, ki so pustili prav nesramne komentarje, kot so: “Prav je, da plačajo. Kaj delajo hišni ljubljenčki v kavarni? Rad imam živali, vendar ne morejo imeti večjih pravic kot ljudje,” “To ni drago. Bivanje ljubljenčka za mizo je treba zaračunati,” “Pa vendar, pes sedi za mizo, za njim pa naj bi sedela jaz. Hvala, ampak v ta objekt ne bi stopila, tudi če ga redno čistijo. Živalim ni mesto za mizo,” pišejo tisti, ki nasprotujejo prinašanju ljubljenčkov v gostinske objekte.

Vendar pa nekateri ljudje ne vidijo nič spornega v tem, da žival sedi v restavraciji ali kavarni ob lastniku. Če nič ne konzumira, potem lastnik ne bi smel ničesar plačati.

“Če je to res, potem je res žalostno,” “V civiliziranih državah se psi obravnavajo kot člani družine in tako se do njih tudi obnašajo. Normalno vstopajo v trgovine, mesnice, kavarne, restavracije in avtobuse. Samo pri nas je to problem,” menijo.

Lastnik hotela je za Nova.rs pojasnil, zakaj ta postavka sploh obstaja na računu. “Prvič, pripravljeni smo gostiti ljudi in jim nuditi užitek v našem objektu. Vsak hišni ljubljenček je dobrodošel, če ima odgovornega lastnika. Nismo naredili foteljev, stolov in miz v slogu Ludvika XIV., da bi na njih sedeli hišni ljubljenčki, niti nismo namenili povodcev, ki se ‘nabijajo’, če lahko tako grobo rečem, na noge stolov, in se nato pustijo psi, da se sprehajajo tri-štiri metre. Nismo tukaj načrtovali, da bomo napajali hišne ljubljenčke,” je za Nova.rs povedal lastnik hotela Željko Topalović.

Dodaja, da se je celotna zgodba spremenila v reklamo, ki promovira Zlatar. “Javnost zanima, ali se v Zlatarskem zlatniku zaračunava bivanje hišnega ljubljenčka za mizo. Zakaj se ne bi zaračunavalo? Vsako storitev smo fiskalizirali in vnesli v davčno blagajno. Delamo vse, da bi zadovoljili ljudi,” pojasnjuje Topalović.

Povzeto po:

  • www.index.hr
0 število delitev

Dodaj odgovor