Kamniški gasilci so včeraj zvečer iz zamašene mestne kanalizacijske cevi na Šutni rešili majhnega mucka, ki je ob tem dobil tudi novo lastnico.

Okoli 21.30 je občanka obvestila kamniške gasilce, da se pri nekdanji Metalki na Šutni iz kanalizacijske cevi sliši milo mačje mijavkanje. Na pomoč ujetemu mucku so takoj priskočili gasilci PGD Kamnik. V soparnem večeru so se morali za rešitev mucka pošteno namučiti, saj je operacija trajala kar uro in pol.

Med reševanjem so ugotovili, da je kanalizacijska cev za odvajanje meteorne vode močno zabita z nesnago. Zaradi bojazni, da bi pri čiščenju cevi poškodovali tudi mucka, so morali gasilci uporabiti precej iznajdljivosti in potrpljenja. Po uri in pol reševanja jim je majhnega in prestrašenega mucka nepoškodovanega vendarle uspelo rešiti iz kanalizacijske pasti, kjer bi brez njihove pomoči zagotovo poginil.

Četudi v bližini niso uspeli najti muckovih lastnikov, se rešenemu mucku zagotovo ne bo godilo slabo. Občanka, ki je skupaj s svojo hčerko slišala ujetega mucka tožbo, se je odločila, da ga posvoji. Kamniški gasilci so mucka z veseljem zaupali v njeno oskrbo.

Mucek je tako na varnem, upamo pa, da bodo za zamašeno kanalizacijsko cev še pred večjimi padavinami poskrbeli komunalni delavci, da bodo na varnem tudi občani.

Povzeto po:

Oznake:
0 število delitev

Dodaj odgovor